Geschiedenis...

Door de liefhebber, voor de liefhebber.

Vintage Point is een kleine, beginnende zaak die onstaan is door een serieus uit de hand gelopen hobby.

Sinds 2006 ben ik in het bezit van een volkswagen kever model 1200 in de kleur Sea Blue. Reeds kort na aankoop werd overgegaan tot een restauratie. 3 jaar later en de nodige zweetdruppels verder was de wagen eindelijk klaar om weer de wegen onveilig te maken. Menig meetings werden bezocht en de liefde voor het charmante autotje groeide uit tot een ware obsessie.
In de zomer van 2011 werd plots een ovaal uit 1953 aangeboden voor verkoop. Deze stond reeds 12 jaar stil in een droge schuur te wachten op betere tijden en op een nieuwe generatie liefhebbers. Na een nachtje slapen werd beslist om deze wagen aan te kopen alhoewel deze nog even weggezet moest worden aangezien ons gezinnetje begonnen was aan de bouw van een nieuw huisje te Berlaar. Bij de bouw werd een garage aangebouwd die het nieuwe thuis werd van de sleutelplek van mezelf en enkele enthousiaste liefhebbers uit de vriendenkring.

Door het ontbreken van een verkoopspunt van onderderdelen in de nabije omgeving werd beslist zelf een droom waar te maken en te beginnen met het verlenen van advies en het aanbieden van onderdelen voor luchtgekoelde volkswagens.

Sinds de start begin februari 2015 zijn er de nodige nieuwe contacten gemaakt en is het aanbod ook uitgebreid naar meer algemene zaken zoals wisselstukken en accessoires voor andere wagens, maar toch nog met de nadruk op de niche markt van de oldtimers. Bewust kies ik ervoor om geen standaard webwinkel te zijn, maar een persoonlijke service te verlenen. Hierdoor kan u rekenen op een eerlijke service waarbij u als klant geen nummer bent maar custom montage advies krijgt van een gelijkdenkend liefhebber.

 

Graag verwelkom ik u bij Vintage Point!

 

Tom

 

Image 01

Nieuwe Onderdelen

Elk onderdeel is leverbaar. Dit in zowel reproductie alsook origineel volkswagen.

Image 02

Gebruikte Onderdelen

Op zoek naar originele volkswagen onderdelen? Ik help u met plezier verder in uw zoektocht.

Image 03

Manuals

Handboeken, magazine's, Technische vraagbaken, etc.


Image 04

Gereedschappen

Specifieke tools om aan uw volkswagen te werken zijn uiteraard ook vekrijgbaar bij Vintage Point.

Image 03

Partners

Ontdek hier de leveranciers en partners waarmee Vintage Point samenwerkt!